Любо Пенев с пореден култов брифинг, не забрави дамите

Ексцентричният наставник на ЦСКА Любослав Пенев даде пресконференция преди мача с Етър. !Чичовото говори за двубоя с "виолетовите", като коментира и темата за евентуален трансфер на Димитър Бербатов в неговия тим. 

"Честит празник на дамите! Отборът се намира в добро състояние, в добро настроение преди мача с Етър. Имаме контузени, но разполагаме с достатъчен брой футболисти. Отиваме с голямо желание да изиграем следващия мач от първенството. Николай Бодуров не отпада, пътува, пътува. Всички, които взеха участие, завършиха тренировката. Като цяло групата е налице. Лясков се подобрява, тренира с нас, Жеферсон - не. На по-късен етап ще започне да работи с отбора.", започна треньорът на ЦСКА.

"Съдията? Ха… друг въпрос има ли? Ако трябва да си говорим, по-добре… Бербатов? Според мен тази тема е приключена също, защото коментирахме го 2-3 пъти. Лично аз не знам нищо", каза Пенев по повод на съдията и евентуалния трансфер на Димитър Бербатов. 

"Много добре познавам Етър и това че загубихме в приятелския мач, нищо не означава. Аз водя отбора точно един месец, утре ни чака различен мач. Работя много добре с всички в отбора, диалог, работим много добре. Опознах футболистите много по-добре за този месец, запознах се с качествата им, а те с начина, по който ще работим. Само по телевизията не става. Задачата съм я решил, питайте ме нещо конкретно с имената. Ако се връщаме на мача с Левски, той е история и съм си направил заключенията. Изиграхме един добър мач, бяхме близо 50 минути с човек по-малко. Те не създадоха нито едно голово положения за целия мач. Това е едно от положителните неща, които видяхме", продължи Пенев.

"Коментирахме вече съдиите. Не може четвъртият съдия да командва мача отвън. Защо съдията трябва да слуша четвъртия? Трябва да се концентрираме върху действията на съдията, не само при нашия червен картон. Апелирам съдиите да свирят това, което е. Не искам да ни помагат, но не искам и да ни пречат. Съдията трябва да е безпристрастен. Не мога да говоря от името на другите отбори. Явно това нещо за тенденцията е направило впечатление и на другите. Утре имам мач с Етър, отиваме там и сме подготвени. Ще наблюдаваме всички мачове, надяваме се нареждането на програмата да не е нарочно."

"Задавате ми 2-3 човека въпрос по различен начин. Концентриран съм върху ЦСКА. При преотстъпването явно има клауза, това е заварено положение, ново е за мен, предполагам, че има някаква уговорка", коментира Ел Голеадор това, че в Етър има няколко футболисти, преотстъпени от "армейците", които няма да играят утре.

"Как ще играем? Ще го видим утре, не мога да разкривам детайли. През седмицата се готвихме ексклузивно за дадения мач. Разбира се, следим и другите отбори, но се готвим конкретно за предстоящия мач. Под мое ръководство допускаме гол във всеки мач? Така е, работим в тази насока. Никой не е застрахован, въпросът е да направим грешките минимално на брой. Момчетата разбират и се справят. Знаем в кои минути се допускат головете, има си обяснение, така е. Както ние, така и съперниците си дават сметка какво значат точките. Искаме да победим и да сме близо до постигането на целта, така ще бъде, така ще бъде. За мен не е проблем да определя стартовия състав. Ако един футболист може да играе ляв централен защитник или ляв бек, въпрос на ситуация. Или дясно крило да отиде отляво. Това са вътрешни ротации, понякога ги правя поради това, че има контузени футболисти", добави още някогашният играч на Валенсия.