Любо Пенев с 30 000 лева заплата в ЦСКА, но под масата! Води и испанец

Стефан МАРКОВ

Любослав Пенев днес в 12:00 часа официално ще бъде представен като новия старшия на ЦСКА. Sporta.bg научи от кухнята на "армейците", че Чичовото се е договорил с Гриша Ганчев да прибира по 30 000 лева месечно на Армията. Отделно от тези пари в клуба ще се бъркат и за възнаграждения на помощниците на Пенев. Иде реч за Хуан Монар, който идва от Испания и Даниел Моралес, който до вчера бе треньор в ДЮШ на "червените". Останалите от щаба остават, под въпрос е само Томас Нойберт.

Монар е кондиционен спец, доказано име. Двамата с Любо работеха в тандем във втория отбор на Валенсия. По наша информация Пенев идва в родния си клуб, след като веднъж е отказал. Това се е случило миналото лято. Тогава акционерът в ЦСКА-София Христо Стоичков е повлиял с негативно мнение за Чичовото. Камата не е искал бившият му приятел (кавгата им дойде, след като Любослав не дойде на 50-годишния юбилей на Ицо) да поема мостика на Армията. Още тогава Пенев е имал условие да бъде привлечен Хуан Монар. До разбирателство миналата година така и не се стигна и в Борисовата градина акостира младият специалист Нестор Ел Маестро.

Сърбинът обаче изпусна съблекалнята на ЦСКА, където има тежки характери. Това наклони везните Гриша Ганчев да реши да му бие шута и да потърси "червената" легенда Любо Пенев за горещия пост.

30-те хиялди лева заплата на Пенев обаче едва ли ще бъдат осветлени. Причината е, че племеникът на Пената има огромни проблеми с банка и дългове. Най-вероятно Пенев се е договорил да получава голяма част от сумата "под масата", което не е нещо необичайно за футболната действителност у нас, а на Балканите като цяло. Така парите няма да са застрашени от "прилапване" от банкови институции и Чичовото ще си стъпи на краката от финансова гледна точка.

Друг е въпросът, че за да оцелее на треньорския пост - Любо трябва още в каря на този сезон да триумфира с титлата или минимум Купата. Провал в целите ще означава раздяла с клуба. Това е договорката между него и Гриша Ганчев./Sporta.bg