Любо Пенев открива Kamenitza Фен Купа в София

Този уикенд (12, 13 и 14 юли) на стадион „Академик“ (4-ти км, зад х-л „Плиска”) ще се играят мачовете от регионалния полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2013.

 

Точно 64 отбора от София и региона се класираха за полуфиналната фаза и уикенда всеки тим ще играе по минимум три мача, тъй като тази година схемата на регионалните полуфинали ще започне с групова фаза, вместо с познатите до момента директни елиминации.

 

Най-добрите два отбора от всяка от 16-те групи ще се класират напред по пътя към регионалната Фен Купа.

 

Началото ще дадат официално селекционерът на българския национален отбор по футбол Любослав Пенев, генералният директор на „Каменица” АД Драган Радивоевич и главният секретар на БОК Белчо Горанов, а веднага след откриването два тима от спортни журналисти ще изиграят специален демонстративен мач.

 

В неделя купата ще бъде връчена на регионалния шампион лично от футболен треньор N1 на ХХ век Димитър Пенев.

 

Освен медийното дерби, на стадион „Академик” ще се изиграят точно 128 мача, а залогът пред „приятелите от квартала” е впечатляващ – голямата награда за шампионите на Kamenitza Фен Купа е незабравимо пътуване до Рио де Жанейро и посещение на мач на култовия стадион Маракана още тази есен.

 

За първи път в историята на турнира в тазгодишното издание голямата награда ще могат да спечелят и феновете на стадионите. Един късметлия ще отпътува към Бразилия заедно с шампионите, като ще може да вземе със себе си и още двама свои приятели.

 

Всеки желаещ да стигне до Маракана, може да участва в специалната игра „Извърви пътя към Маракана”, която също ще бъде част от програмата на Kamenitza Фен Купа 2013 на стадион „Академик” в София.