Любо Пенев опростил дължимото от ЦСКА

снимка: Булфото

Селекционерът на националния отбор по футбол Любослав Пенев призна, че е отдавна е забравил за дълга на ЦСКА към него, защото не искал да създава трудности на клуба.

Той коментира и скандалната ситуацията с пресконференцията на ветерани на ЦСКА, по време на която се спомена и неговото име като един от потърпевшите, на които е забранено да играят в обедните часове на терен в Борисовата градина.

"Мен никой за никъде не ме е спирал. Ако това се случи, знам къде да отида, с кого да разговарям и какви претенции да предявя. Колкото до парите, които се споменават, че съм опростил на ЦСКА, искам да поясня. Да, това е така и направих този жест, защото наистина не желаех да създавам трудности на клуба."

"Ако парите можеше да се вземат от фирма "Титан", щях да си ги търся докрай. Бъдете сигурни в това! Но бях наясно със ситуацията и реално трябваше да преследвам ЦСКА. И това нямаше как да ми е на сърце, не можеше да го приема. А и благодаря на съдбата, че постигнах кариера във футбола, която не ме прави зависим от пари като тези, които опростих. Отдавна съм забравил за дълга на ЦСКА", сподели селекционерът пред „Труд”.

Любо Пенев ще е българското присъствие във финала за Кралската купа на Испания във Валенсия тази сряда. Селекционерът на футболните национали ще е сред официалните гости в ложата на 55-хилядния "Местая" за Ел Класико.

"Нямам фаворит за сблъсъка на Реал и Барса. Каквото и да е състоянието на двата отбора, прогнозите са много, много рискови. Дори и онзи горе, на небето, вероятно се замисля за резултата, макар да се казва, че именно той го определя. Все пак имам някакво усещане, но... предпочитам да го проверя за себе си", довери Пенев за мача на арената, на която с капитанската лента на "Валенсия" има десетки славни мачове и голове.