Любо Пенев: Не искам да ми помагат, но не искам и да ми пречат (видео)

Треньорът на ЦСКА - Любослав Пенев, даде пресконференция преди мача с Берое. Трибой за титлата ще има, ако в този кръг Левски победи шампиона Лудогорец, отчете специалистът.

ГЛЕДАЙТЕ ЗАПИС НА БРИФИНГА НА ЕЛ ГОЛЕАДОР ТУК

"Вървим по една възходяща линия, за кратко време имахме 3 мача, постигнахме много добри резултати, отново влизаме в серия през 3-4 дни мач, така че така ще бъде до края на сезона. Силно се надявам да продължим, това е базата, върху която работим - да продължим по възходяща линия и да завършим първенството както подобава и да постигнем целите си", заяви той,

"Подготвяме отбора мач за мач, но треньорите се подготвяме до мачовете до края на сезона, но специално футболистите трябва да мислят само за следващия мач. Мотивацията е на много високо ниво и имаме голямо желание да се представим много, много, много, добре и това и правим. Надяваме се това да продължи до края на сезона", коментира специалистът.

"ЦСКА се намира в добра форма и надгражда. Това е, което ме интересува най-много. Помощ от Левски за нас? По-добре е всеки да гледа себе си. Ако някой някъде сбърка и ние сме печелившите - прекрасно! Но първо трябва да гледаме нашата работа - да побеждаваме и да печелим точки", каза Пенев. "Първите 6 отбора са на местата си съвсем заслужено. Берое е сериозен отбор, с добри футболисти, с млади треньори. Искат да правят добър футбол. В никакъв случай няма да подценим този мач срещу тях.

Винаги съм бил оптимист и много взискателен. От всяка ситуация искам да извличам максимума и отборът го прави. Трите точки разлика с Лудогорец са един мач. Преди разликата беше по-голяма. Интересуват ме мачовете, които ни предстоят. Победителят ще излезе от директните двубои. В другите мачове не трябва да се допускат грешки. Няма застрахован отбор, който ще спечели всички мачове. Защо да няма сили ЦСКА да се пребори и за Купата? Не е тайна за никого, че нямаме дълга скамейка, но сме в битката и то се вижда.

Снимка 417751

Думите ми за съдиите не са опит за натиск. Аз съм с идеята и виждането, че тези хора трябва да са незабележими. Не е ли по-добре да гледаме мачове като тези в Европа? Не искам да ми помагат, нито да ми пречат. Спираме дотук, макар че съм сигурен, че пак ще има поводи да ги коментираме", добави той.

"Смятам, че спазваме рамките на добрия тон и рамката с изисквания от страна на БФС. Дано и те я спазват..." завърши Любо.