Любо Пенев и хората му поискаха оставката на Кралев и пак атакуваха Михайлов

снимка: lap.bg

Бившият кандидат за президент на БФС Любослав Пенев и неговият щаб поискаха оставката на спортния министър Красен Кралев. Те обвиниха Кралев, че е заел страна в изборите и открито е подкрепял преизбрания с 92% от гласовете Борислав Михайлов. Това се случи на специална пресконференция днес.

Бившият председател на Управителния съвет на "Левски" Николай Илиев разкри, че се носи слух, че спортният министър се гласи за президентския пост във футболния ни съюз. 

"Чухме едно изказване на Красен Кралев, който заявява, че следи казаното от опозицията. Така ли трябва да говори? Не трябваше ли да каже, че следи изявите на един от кандидатите? Или слухът, че Кралев ще бъде следващият президент на БФС е верен. Присъствието на Кралев на Конгреса бе намеса на държавата във футбола. Той беше главното действащо лице. Г-н министър, подайте си оставката!", призова Николай Илиев, който е дясна ръка на Ел Голеадор.

"Вие сте министър на спорта за всички българи. Не би трябвало да определяте кой е опозиция и кой - не, и да заемате страна в случая. Освен ако не се сте присъствал на Конгреса в качеството си на личен приятел. Или може би слуховете, че се готвите да станете следващият президент на футболния съюз не са безпочвени?", запита реторично Илиев.

"Прозрачност ли е да се крият списъците до регистрацията им в Търговския регистър, което се случи две седмици след Конгреса? Редно ли е да присъстват делегати с фалшиви пълномощни, които нямат нищо общо с клубовете? Прозрачност ли е при броенето на бюлетини да няма представители на всички кандидати, а масите да се закриват от здрави момчета?", попита бившият футболист на "Левски", цитиран от БТВ.

Любослав Пенев пък продължи да атакува преизбрания президент на БФС Борислав Михайлов. Той пряко заяви, че бившият национален страж е променял всеки път стратегията си, за да бъде избран отново на поста.

"Преди години, когато Михайлов за първи път бе кандидат за президент и прескачаше от един в друг лагер, заяви пред делегатите: "Какво избирате? Статуквото или промяната?" Какво стана обаче след това? Този, който се бореше за промяната, избра статуквото", сподели Пенев.

"Нелицеприятно е това, което видяхме по време на нашата обиколка в България. Да, в София и в големите градове може би е добре, но в малките населени места ситуацията е плачевна. С това ръководство няма как да променим каквото и да е", заяви Ел Голеадор.