Любо: Пак казвам - БФС линчува най-любимата игра отдавна

Наставникът на ЦСКА - Любослав Пенев даде традиционната си пресконференция преди шампионатен двубой на своя тим. Ел Голеадор застана пред медиите в нестандартния час 13:23, като главна тема на неговото изказване беше предстоящото домакинство на столичния Септември.

Пенев обяви, че все още няма развитие около евентуалното привличане на Димитър Бербатов. Специалистът призна, че "армейците" се нуждаят от нови футболисти, като е възможно да бъдат привлечени свободни агенти.

Ел Голеадор, този път далеч по-кратко, говори и за личните мотиви, които според него се крият в начина на съдийство спрямо ЦСКА.

"Защо пресконференцията беше в 13:23 часа? Трябваше да дойда от Панчарево, може би това беше най-удобният час, така го пресметнах. И след това отивам на лагер. Според мен не е нестандартно. За мен 13:23 часа е като 13:15, 13:34, 16:22, например. На линия сме, честитихме си Баба Марта, чакам въпроси".

Снимка 409814

"Трансферната политика? Трансферите са факти, политика на клуба. Има добра оферта, футболистът е трансфериран. Да, има и наказани, има контузени футболисти. Не трябва да оклюмваме, ще дадем възможност на другите футболисти и те трябва да се възползват от тази възможност. Новият играч? Нуно Томаш тренира днес с отбора, ще бъде и на разбора, не е невъзможно да направи дебют утре. Все пак той идва, за да играе, нали. Данте Стипица е полуготов, няма да влезе в лагер-сбора. Николай Бодуров ще направи едно изследване днес следобед, така че не е напълно изключен за мача утре. Евандро и Жеферсон още се възстановяват. Те двамата ще се върнат по-нататък. Готов ли е Перейра за игра? Седмицата протече без някаква информация от този тип. Вратата за трансфери не е затворена, не е изключено да дойде някой свободен агент".

"За Бербатов не знам дали има развитие, по-добре да изчакаме. Всеки един добър футболист, който би провокирал конкуренция, е добре дошъл. Така трябва да се работи, това е много важно. Защо трябва да дъвчем още за картона на Джеси?! Трябва да има еднакъв аршин и за двата отбора, аз съм за това".

"Готвим се за Септември сериозно и професионално, анализираме ги. Това го правим всяка седмица, ЦСКА се готви много добри за всеки един съперник, няма значение от коя част на таблицата е. Подготвяме се еднакво сериозно, не подценяваме нито един съперник. В нашите редици няма отпускане".

"Комисиите и органът, който ръководи футбола, трябва доста да помислят и да си оправят къщичката. Виждам промяна, въпреки че допуснахме две загуби. Трябва време, затова го казвам, без време няма да се получи. Изграждаме модел на игра, трябва време. Целта пред нас е най-високото място. Не виждам вашето участие (бел.ред - на журналистите) и помощ за оправяне на българския футбол, вие седите леко като свидетели. Че има лични мотиви, има, очевадно е, но това е удар по водещия спорт в света, не може да се управлява по този начин, линчуват играта, пак казвам. Ако искате да помогнете, вземете по-дейно участие, изразете позиция. Управлява се така вече 15 години. Спираме вече с тази тема, момчета и дами и т.н", завърши по култов начин Ел Голеадор.