Любо Минчев обяви с кои баскетболисти ще гоним успехи

Селекционерът на мъжкия национален отбор по баскетбол Любомир Минчев обяви разширения състав на България за предстоящите мачове от световните квалификации срещу Исландия и Чехия. Приемаме Исландия на 29 юни в Ботевград, а на 2 юли гостуваме на Чехия.

Прави впечатлението отсъствието на трима от състава, който през пролетта се събра за двубоите с Чехия и Финландия. Няма ги играчите на Левски Лукойл Асен Великов и Павлин Иванов (контузен), както и гардът на Рилски спортист Мартин Маринов.

Съвсем логично след най-добрия сезон в кариерата си Любомир Минчев извика гардът на вицешампиона Балкан Ботевград – Венцислав Петков. Селекционерът поправи грешката си от пролетта и извика също един от най-добрите български състезатели в момента – Христо Захариев.

Любомир Минчев уточни, че е говорил с Цветомир Чернокожев преди месец и половина, като уговорката с него е да помогне в подготовката и след това да се присъедини към състава на 18-годишните.

Селекционерът разкри, че Деян Карамфилов и Николай Стоянов също ще се присъединят към лагера, за да може отборът да води нормален тренировъчен процес.

Павел Маринов и Дий Бост ще започнат по-късно подготовка, защото не са приключили сезона с клубните си отбори.

Разширен състав на националния отбор:

Дий Бост (Страсбург)
Станимир Маринов (Левски Лукойл)
Венцислав Петков (Балкан)
Божидар Аврамов (Левски Лукойл)
Чавдар Костов (Работнички)
Павел Маринов (Стяуа)
Златин Георгиев (Рилски спортист)
Христо Захариев (Балкан)
Александър Янев (Берое)
Димитър Димитров (Академик Бултекс 99)
Александър Везенков (Барселона)
Цветомир Чернокожев (Академик)
Станислав Ваклинов (Академик Бултекс 99)
Николай Вангелов (Куоре Наполи)