Лъвовете на Гибона изпуснаха солидни суми след загубата от Аржентина

снимка: fivb.com

Националите ни по волейбол, които взеха участие в двубоите от груповата фаза на Световната лига, ще си разделят малко над 120 хиляди лева. Това показва справка с премиите, които са гарантирани за играчите от международната федерация FIVB.

Според наредбата победата се равнява на 800 долара, а поражението – на 400, на човек. В деветте мача, които трикольорите изиграха през този сезон, те постигнаха 4 победи и 5 поражения. Това прави по 5200 долара на калпак или общо 62 400 долара за целия отбор.

„Лъвовете” на треньора Пламен Константинов-Гибона пропуснаха да увеличат значително тази сума. При успех над Аржентина в последния кръг нашите щяха да влязат във финалната шестица в Куритиба (4-9 юли).

А това им гарантира минимум допълнителни 75 хиляди долара, колкото се полагат за пето и шесто място в крайното подреждане, съобщава Блиц Спорт. Това прави по още малко над 6000 долара на човек. Оттук до крайната победа парите скачат още по-драстично, като шампионът прибира 1 милион долара от наградния фонд.