Лукойл Академик привлече реализатор №1 в Балканската лига

снимка: lukoilacademic.bg

Ръководството на Лукойл Академик привлече официално Тери Смит. Американецът е първата чуждестранна покупка в селекцията на "студентите" за новия сезон. Той се завръща в България след сезон, в който игра за отбори в Украйна и Хърватия.

28-годишният гард изгради много добро име по време на престоя си у нас през 2012/2013, когато носеше екипа на Рилски спортист. С тима от Самоков Смит изигра 36 мача, в които записа средно по 17,2 точки. В 16 двубоя в Балканската лига той отбеляза средно по 18,8 точки, което го превърна в реализатор номер 1 на турнира за сезона.

Силната му игра е основната причина и за бронзовия требъл на тима от Самоков в НБЛ, Купата на страната и Балканската лига.

Междувременно Веселин Веселинов остава в Лукойл Академик. 203-сантиметровото тежко крило се разбра с ръководството за удължаване на договора му, който изтече в края на сезона. Той ще продължи да радва публиката с изявите си поне до юни 2015 година.

За него това ще бъде седма поредна година в редиците на 11-кратния пореден шампион на България в периода 2002-2012. Веселинов премина в Лукойл за първи път през лятото на 2008 година и от тогава остава верен на клуба.