Лукойл Академик приключи с победа Еврочалъндж

Българският вицешампион Лукойл Академик (София) приключи с победа участието си в турнира "Еврочалъндж". "Студентите" спечелиха срещу гостуващия Енергия Ровинари (Румъния) с 97:74 точки в последния кръг в група "В".

За българския тим срещата беше без значение. Отборът има две победи в шест мача, завършва последен в групата и отпада от надпреварата. Румънците продължават напред като втори в групата.

Баскетболистите на Лукойл Академик поведоха още в началото на мача и задържаха преднината си до края. На почивката те имаха аванс от 52:39. Възпитаниците на Йовица Арсич направиха серия от 12:0 в последната част, която спечелиха с 25:13 точки.

Баскетболистите на Лукойл имаха висок процент стрелба от тройката 14 от 30 опита и това беше решаващо, посочва БТА. Гостите отбелязаха само 7 тройки. Най-резултатен за победителите беше Тери Смит с 27 точки и 6 асистенции.

Чарлс Томас вкара 21 точки, с 16 точки завърши Морис Къри, а с 12 Веселин Веселинов. За Енергия с 24 точки се отличи Портър Трауп, а 18 точки записа Джордън Уотсън.