Лудогорец се разделя с четирима

Спортно-техническото ръководство на Лудогорец вече е наясно с някои от футболистите, с които иска да се раздели по време на зимната пауза, твърди вестник "Тема:Спорт". Треньорският щаб няма да разчита повече на Теро Мантула и Витор Витиня.

Първият има договор до лятото на 2015 година, въпреки това шансовете да го изпълни са минимални. От спортно-техническия щаб вече са обявили пред ръководството, че повече няма да го използват.

Причината за това е липсата на прогрес у 23-годишния футболист в последните 12 месеца Освен това той е попаднал на мушката и заради неубедителното си представяне през този сезон.

До момента бившият футболист на Портсмут и Интер (Баку) е изиграл 5 мача във всички турнири, но не успя да убеди, че е добра алтернатива на Моци и Терзиев в центъра на отбраната, като дори загуби битката и с Александър Александров. Единствената причина финландецът да получи по-голям шанс бяха контузиите, които сполетяха Барт и Терзиев.

Ситуацията с Витиня е малко по-различна. Той е обвързан с клуба до 2016 година. Заради това от Лудогорец първо ще опитат да продадат левия бек, а ако не се намери купувач, ще опитат да се разделят по взаимно съгласие.

Откакто дойде в Разград през 2012 година защитникът е твърда резерва. Той първо не успя да се пребори с Йордан Минев, а с идването на Брайън Ангуло, възможностите му за изява бяха ограничени до минимум. От ръководството на "орлите" държат последния да получава по-голям шанс, тъй като за него бе платена доста сериозна сума. Предвид това Витиня се оказва излишен.

Освен него и Мантула, през зимата е доста вероятно да бъдат продадени и Себастиан Ернандес и Христо Златински.

Колумбиецът, за когото бяха платени 400 хил. евро през 2012 година, така и не успя да намери пътя към титулярното място. Той остава изцяло в сянката на Марселиньо, а след привличането на Вандерсон вече дори не попада в групата за мачовете. С оглед липсата на принос и високата му заплата, напускането му изглежда е сигурно.

Златински също започна все по-често да остава на резервната скамейка и също може да бъде трансфериран.