Лудогорец се оправда с феновете на ЦСКА за наказанието

снимка: Булфото

Ръководството на Лудогорец излезе със специално становище по случай наказанието, което УЕФА наложи на шампионите.

Както вече стана ясно Европейската футболна централа взе решение да наказаже разградчани заради расистките скандирания на феновете по време на мача със Стяуа на 27 август. Санкцията е затваряне на сектор А на стадион "Васил Левски" за първия двубой на разградчани в Шампионската лига, който е срещу Реал Мадрид.

Това означава, че поне 6400 фенове няма да могат да посетят двубой - точно толкова събира централната трибуна на Националния стадион. Сериозни ще са и финансовите загуби за Лудогорец, тъй като цените на пропуските за сектор А са 100 лева, а освен това клубът ще заплати 16 хиляди лева под формата на глоби.

Ето и изявлението от страна на Лудогорец:

Уважаеми привърженици на Лудогорец,

Късно в четвъртък Лудогорец получи съобщение от дисциплинарната комисия на УЕФА, че заради обидни скандирания по адрес на привържениците на Стяуа в плейофа на Шампионската лига на стадион "Васил Левски" Клубът е наказан със затваряне на сектор "А" за предстоящия мач с Реал Мадрид от груповата фаза на най-комерсиалния турнир на 1 октомври. УЕФА не прие становището на Клуба, че за еднократното скандиране по адрес на румънците публиката на Лудогорец е била провокирана от феновете на Стяуа, подкрепяни от група привърженици на ЦСКА.

ПФК Лудогорец преустановява приемането на заявки за билети в Сектор "А", докато не станат известни резултатите от обжалването, което юристите на Лудогорец предприемат в момента.

Считаме, че подобна санкция е прекалено сурова, предвид цивилизованото поведение на нашата публика във всички мачове досега. Феновете на Лудогорец имат славата на толерантна публика, която досега никога не е употребявала забранените от УЕФА пиротехнически средства и не е проявявала агресия спрямо противниковите агитки, противникови футболисти и длъжностни лица.