Лудогорец се наслаждава на юношеската Шампионска лига

снимка: ludogorets.net

Старши-треньорът на юношеския отбор на Лудогорец Атанас Димов заяви, че е доволен от представянето на отбора си в юношеската Шампионска лига (по-правилно е турнирът да се нарича Юношеска лига на УЕФА), което е първо и за български юношески отбор изобщо. След три мача младите лудогорци са последни в групата без актив и без отбелязан гол в компанията на сериозни школи като Реал (Мадрид), Ливърпул и Базел.

"Пак ще повторя, че този отбор не е събиран, за да играе в младежката Шампионска лига. Но смятам, че момчетата се представят добре, развиват се и скоро ще бъдат много по-готови за крачката към мъжкия футбол. Това е и нашата цел", обясни бургаският специалист.

"Тези момчета играят в четири първенства, което неминуемо се отразява. Но многото мачове подготвят младите по-бързо за прехода към мъжкия отбор. Играем в първенствата на U21, регионалното U19, в Купата на БФС за набор 1997 и в младежката Шампионска лига. Почти през 2-3 дни имаме мачове".

Атанас Димов заяви, че със сигурност за гостуването на Базел утре ще липсва Петър Петров, който е с контузия. Под въпрос е участието на Денислав Александров и Мартин Кирилов, които се оплакват от от по-леки травми.

"Ще ползваме момчета от набор 1998, така че сега сме взели трима от тази формация за гостуването на Базел. Но трябва да признаем, че нивото в тази лига е много високо, а и ние нямаме опит още. Смятам обаче, че се справяме добре", каза Димов, цитиран от БТА.