Лудогорец се изгаври жестоко с "Едуарт" Ераносян

снимка: БГНЕС

Жестоко гавра с бившия вече треньор на Лудогорец Едуард Ераносян си направиха от разградския клуб.

В официалното комюнике, с което се обявява, че новият наставник е завръщащият се Георги Дерменджиев - малкото име на Ераносян - Едуард, е изписано "Едуарт". 

Видно е, че това не е техническа грешка, защото е повторена 2 пъти. Освен това досега името на пловдивчанина никога не беше бъркано. Всичко това не остава незабелязано от феновете, които разтръбиха скандала със скрийншотове във Фейсбук.

Sporta.bg научи, че името на Ераносян по паспорт наистина се изписва с "т" в края, но самият той желае да бъде писано и изговаряно с "д".

От клуба съобщават още, че аут от Лудогорец е и досегашният помощник-треньор - Ради Здравков.

Ето и написаното в сайта на 4-кратния шампион: 

Старши треньорът Георги Дерменджиев, извел  ПФК Лудогорец до историческото участие в груповата фаза на Шампионската лига, се завръща начело на отбора. Специалистът ще води тренировката на тима днес след като досегашният наставник Едуарт Ераносян подаде оставка. Георги Дерменджиев е от самото начало на проекта „Лудогорец“. Той беше привлечен за помощник на Ивайло Петев през сезон 2010/2011 г., когато „орлите“ се бореха за спечелване на промоция в А група. Той е основна част от успехите на отбора, спечелването на четирите шампионски титли, 2-те купи на България и 2-те Суперкупи. Пое кормилото в ПФК Лудогорец в труден момент и успя да го класира в групите на Шампионската лига, където  спечели 4 точки.

Сега се завръща в Лудогорец въпреки напредналите преговори с именити отбори от Кипър и Китай. Той подписва новия си контракт до юни 2017 г.

В близките дни Дерменджиев ще обяви екипа си. Досегашният помощник на Едуарт Ераносян Ради Здравков също подаде оставка в знак на солидарност с досегашния наставник".