Лудогорец продължава благотворителните инициативи в Лига Европа

снимка: Булфото

Лудогорец ще дари 20 процента от приходите от билети в предстоящия мач от 1/8 финалите в Лига Европа с Валенсия в София на фондация "Лудогорец за България".

Тя предстои да бъде основана в най-близко бъдеще. Фондацията ще се занимава с благотворителна дейност във всички сфери на обществото, съобщиха от клуба. Идеята е взаимствана от най-големите клубове в Европа, които отделят сериозни средства за благотворителност.

Членове на "Лудогорец за България" ще бъдат популярни личности в спортния и обществен живот на България, без значение от клубните им пристрастия. Те ще имат решаваща роля при разпределението на постъпленията с цел гарантиране на прозрачност.

За двубоя с Валенсия Лудогорец запазва цените на билетите. Единственото увеличение е за сектори "А" и "В", където няма да бъдат продавани първите редове с цел създаване комфорт на феновете.

Цените на билетите за секторите "А" и "В" ще бъдат по 15 лева, за Сектор "Б" - 10 лева, а за Сектор "Г" - 10 лева.

Както е известно, ПФК Лудогорец организира благотворителна кампания и в груповата фаза на Лига Европа. Клубът дари 50 000 лева на отделението по неонатология на МБАЛ "Надежда" в София. Парите бяха събрани по време на кампанията "Ела на мач! Спаси живот на бебе".