Лудогорец позлатява чичо Гошо с 20 бона заплата+бонуси

снимка: ludogorets.com

Краят на годината е време за равносметки и награди, а 2016-а се оказва много успешна за Георги Дерменджиев, който вероятно пак ще бъде избран за най-добър треньор. Извън призовете обаче опитният спец ще бъде награден и по друг начин. 

Шампионът на България Лудогорец ще излезе в най-скоро време с нов договор за Дерменджиев, след като настоящият му контракт с "орлите" изтича. 61-годишният специалист се завърна в Разград през миналия ноември и подписа до юни 2017 г. Сега обаче от "Лудогорец Арена" ще направят всичко възможно да го задържат за по-дълго. По информация на "7 дни спорт" в новия договор на Дерменджиев ще има и най-различни бонуси, както и доста сериозно увеличение на заплатата. От години месечното възнаграждение на родения в Пловдив треньор е 10 хил. лв., но сега тя ще бъде увеличена. Смята се, че шампионите ще му дадат 15 или 20 хиляди месечно, което ще бъде най-голямата заплата на треньор у нас изобщо. В последните години повече са взимали единствено Стойчо Младенов, Любослав Пенев и Станимир Стоилов.

От Лудогорец държат на всяка цена да продължат да работят със специалиста, който вкара отбора два пъти в Шампионската лига. След първия пробив в турнира той стана шампион, но после беше освободен, а на поста се изредиха Бруно Рибейро и Едуард Ераносян. Дерменджиев застана отново начело през ноември 2015 г. и донесе пета поредна титла, като през това лято вкара отбора в Лигата на богатите за втори път.