Лудогорец подкрепи ЦСКА и също поиска преместване на дербито

снимка: Булфото

Шампионът на България Лудогорец подкрепи големия си конкурент за титлата ЦСКА и също изрази желание голямото дерби на ст. "Българска армия" да се играе в събота, а не в петък, както е заложено по програма.

Важният мач между двата лидера в шампионата е насрочен за 21 ноември (петък) от 17:45 часа, което и предизвика бурен гняв от страна на "червените", имайки предвид, че в случая става дума за работен ден.

ЦСКА изпрати официална молба до БФС за преместване на двубоя за събота, но тя бе отхвърлена, след като притежателите на телевизионните права от "Футбол Про Медия" и самата телевизия не се съгласиха.

Подобна молба обаче е постъпила и от Лудогорец, което прави ситуацията още по-завързана.

TV7 посочва, че от Разград се позовават на спортно-технически причини и освен това са изразили становище, че след като двата клуба искат промяната, то не би трябвало да бъде проблем тя да бъде осъществена.

Промяната в позицията на "орлите" е продиктувана от това, че над десет футболисти са ангажирани с мачове на националните отбори на страните си. Най-проблемно е положението на Юнес Хамза и участието му в двубоя на Тунис срещу Египет, който е късно на 19 ноември, сряда, само два дни преди първоначалната дата за ЦСКА – Лудогорец.

Вчера от ЦСКА е пуснато нова искане, този път единствено за смяна на часа, но не и на датата.