Лудогорец договори контрола с Виктория (Пилзен)

снимка: БТА

Лудогорец договори поредна контрола през зимата, съобщава вестник "Тема:Спорт". Разградчани се разбраха вчера за спаринг с вицешампиона на Чехия Виктория Пилзен. Проверката с лидера на полусезона в местната „Гамбринус Лига" ще се осъществи по време на лагера в Испания.

Момчетата на Георги Дерменджиев, както и в предишните два сезона, ще проведат вто­рата част от подготовката си на Иберийския полуостров. Засега от двете страни не са уточнили датата на сблъсъка. Обсъжданите дати са 7, 10 и 14 февруари.

Контролата с Виктория Пил­зен ще е втората за Лудогорец с тим от Чехия. Преди година разградчани премериха сили със Спарта Пра­га отново в Испания. Тогава под ръководството на Стойчо Стоев зелените биха трудно с 1:0 след гол на Христо Златински от пряк свободен удар.

От руския Динамо Москва пък вчера официално потвърди­ха, че е била уредена контрола с Лудогорец. Тимът, където играе националът Станислав Манолев, обяви на сайта си, че ще срещне шампионите по време на лагера си в турския курорт Белек. Контролата ще бъ­де на 20 януари.

В югоизточна­та ни съседка шампионите ще имат още поне две проверки, като се очаква една от тях да бъде с румънски тим. Георги Дерменджиев събира момчета­та си за първа тренировка на 5 януари 8 София. В рамките на няколко дни отборът ще пре­мине медицински прегледи, след което ще замине на лагер.