Лудогорец благодари на футболна България

снимка: Булфото

Ръководството на Лудогорец благодари на всички фенове, които снощи посетиха националния стадион "Васил Левски", за да подкрепят "орлите" срещу Лацио.

Лудогорец изкова драматично равенство 3:3 срещу италианския гранд, което и гарантира на тима класиране на 1/8-финалите на Лига Европа.

Воденият от Стойчо Стоев състав бе подкрепян горещо от над 30 000 души на трибуните, което е и рекорд за провинциален тим на националния стадион.

След двубоя футболисти и треньори благодариха на българската публика, а авторът на втория гол Христо Златински дори заяви, че "би прегърнал всеки един от феновете поотделно".

Днес Лудогорец официално се поклони пред страхотната родна публика, призовавайки феновете да напълнят стадиона и срещу испанския Валенсия през следващия месец.

Ето какво гласи благодарствената декларация на Лудогорец:

В четвъртък вечер Лудогорец изигра поредния си исторически мач в Европа. Триумфът над големия Лацио обаче нямаше как да стане факт, ако не бяхте вие, невероятните фенове, дошли цяла България, за да напълнят стадион "Васил Левски". За нас този успех е по-ценен от всякога, защото не ви разочаровахме. Тази крайна победа в битката с "римските орли" е на цяла България, която отново застана зад отбора.

Благодарим, защото дойдохте от всички крайща на страната и забравяйки клубните си пристрастия, от първата до последната минута подкрепяхте мощно Стойчо Стоев и момчетата.

Благодарим, че в най-тежкия момент в мача - когато резултатът беше 0:2 и Лацио вече се виждаше като краен победител, най-силно подкрепяхте Лудогорец, за да дойде невероятния обрат.

Благодарим за цивилизованата и непрестанна подкрепа по време на мача, която мотивира момчетата да дадат всичко от себе си, за да дойде чудото. И да накара тези над 36 000 зрители на "Васил Левски" и милионите, които ни подкрепяха пред телевизионния екран в България и чужбина да се гордеят с Лудогорец.

Историческият триумф на 1/16 финалите в Лига Европа е страхотен, но той ни задължава страшно много. Затова Лудогорец вече се подготвя сериозно за следващото голямо изпитание - домакинството на Валенсия от 1/8 финалите в Лига Европа на 13 март от 20,00 ч. на "Васил Левски".

Да бъдем всички на "Васил Левски" на 13 март.