Лорд Бентнер се завръща на "Емиратс"

снимка: БТА/AP

Арсенал обяви, че ще се изправи срещу Лион, Виляреал и Волфсбург на Купата на Емиратс. Приятелският турнир ще се проведе през месец юли на стадион "Емиратс".

Надпреварата се превърна в редовна предсезонна подготовка за "артилеристите", които ще играят срещу Лион на 25 юли, след като Виляреал и Волфсбург открият турнира.

"Вълците" ще се изправят срещу "жълтата подводница", което ще бъде и първият двубой на Никлас Бентнер на "Емиратс", след като напусна "артилеристите" през миналото лято. Датският национал отбеляза 47 попадения в 171 двубоя с екипа на Арсенал.

"Много сме доволни, че ще можем да потвърдим участието на три водещи европейски отбори в тазгодишната Купа на Емиратс. Лион, Виляреал и Волфсбург имат фантастични играчи и ще гарантират атрактивен футболен уикенд за привържениците", сподели изпълнителният директор на Арсенал Иван Газидис.

"Лион и Волфсбург ще бъдат добро предизвикателство пред нашия отбор и ще направим добра подготовка за новия сезон. "Емиратс" спонсорира турнира от 2007-ма година насам и ние искаме да им благодарим за дългото обвързване с Арсенал, както и за това, че помагат за организирането на страхотни футболни уикенди всяка година", добави Газидис.