Лондон одобри: Челси се захваща с новия стадион за 500 милиона

Лидерът в английската Висша лига Челси внесе документите за реконструкцията на "Стамфорд Бридж" и получи разрешение за ремонтни дейности от градската управа. В момента съоръжението е с капацитет малко над 41 000, но трябва да стане 60 хиляди седящи места. Босът на "сините" Роман Абрамович ще извади около 500 милиона паунда, за да превърне домът на лондончани в истинско бижу. Очаква се до 2021 година всичко да е готово и Челси да рита на новата си придобивка.

Говорител на Челси, който се занимава с документите, разкри, че "Стамфорд Бридж" ще стане "една от най-добрите футболни арени в целия свят".

"Днес съветът за благоустройство на Хамърсмит и Фулъм разгледа нашето предложение и ние сме благодарни, че получихме разрешение за реконструкция на нашия исторически дом. Това обаче не означава, че можем да започнем строежите моментално. Това е просто последната стъпка, макар и най-значителна, преди началото на истинската работа. В това число включваме и издаването на редица други разрешителни за началото на работния процес", съобщиха от Челси на клубния уебсайт.

Само за равносметка инвестицията на Абрамович е повече от печеливша, тъй като Арсенал изкарва около 100 милиона паунда от сезонни карти и билети на година на своя 60 000 "Емиратс". Челси пък прави около 72 милиона от сегашния вид на "Стамфорд Бридж".