Локо (Сф) с ултиматум към Младен Додич

Старши треньорът на Локомотив София Младен Додич е получил картбланш да остане начело на тима при едно условие, разбра „Тема Спорт“. Сръбският наставник на червено-черните трябва да спечели промоция за елита, за да продължи да води отбора и през следващия сезон. Както е известно, след домакинската загуба от Струмска слава с 0:1 ръководството на червено-черните се събра на спешна среща, за да бистри бъдещето на специалиста. След това направи сбирка, на която присъстваха и част от феновете. На двете бе решено Додич да продължи да води Локо, но под ултиматум за промоция.

В момента столичните железничари изостават от лидера Царско село, но не са загубили шансове за бараж. Те са подсилиха с Романов и Цветан Генков по време на паузата в шампионата и шефовете са били категорични, че Първа лига трябва да бъде гонена на всяка цена. Това обяви и собственикът Иван Василев наскоро.

Самият Додич нееднократно е споделял, че иска да води Локомотив София и в елита и че това и неговата цел. Според запознати договорът на Младен Додич е до края на сезона с опция за удължаване.

Около загубата от Струмска слава в медийното пространство за нов старши треньор на Локомотив София се завъртя името на Велислав Вуцов. Той е без работа от декември 2014-а, когато напусна Ботев Пловдив. Обсъждани са и още два варианта, но все пак ръководството на червено-черните засега остави Додич.

В момента Локо София е на трето място в класирането. Утре червено-черните гостуват на последния в подреждането Нефтохимик.