Локо (Пд) към Локо (Сф) и БФС: Благодарим ви, че спасихте живота на Генади Желев

Ръководството на Локомотив (Пловдив) изказва огромна благодарност към ПФК Локомотив (София АД) и лекаря на юношеския отбор д-р Иван Иванов, а също така към Съдийската комисия към БФС и рефера Андон Тончев за смелата и професионална намеса по спасяване живота на състезателя от отбора младша възраст Генади Желев. 

Инцидентът стана вчера по време на срещата от първенството на Елитната юношеска група до 17 години между пловдивския и софийския Локомотив, завършила 0:2.

Локомотив (Пловдив) благодари на спасителите на Генади Желев с отворено писмо, адресирано до Локомотив (София) и Съдийската комисия към БФС:

"До ПФК Локомотив София АД
До Съдийската комисия към БФС

Уважеми колеги,

Ръководството на Локомотив Пловдив изказва огромна благодарност към ПФК Локомотив София АД и лекаря на юношеския отбор д-р Иван Иванов, а също така към Съдийската комисия към БФС и рефера Андон Тончев за смелата и професионална намеса по спасяване живота на нашия състезател от отбора младша възраст Генади Желев.

Постъпката на д-р Иванов, на Андон Тончев и на дежурния лекар спаси един живот. Вярваме, че бъдещото поколение футболисти трябва да се възпитава в духа на феърплея и на човешките ценности.

Д-р Иванов, Тончев и дежурният лекар са един хубав пример за това и ни карат да вярваме, че не всичко в нашия футбол е толкова лошо.

Приемете нашите най-искрени благодарности!

Ръководство на ПФК Локомотив Пловдив АД"