Локо (Пд) без трима основни играчи в битката за Пловдив

Всички в Локомотив (Пловдив) осъзнаваме заряда на дербито с Ботев (Пловдив). Въпреки трудностите около отбора футболистите се подготвят с максимална концентрация за мача с амбицията за победа и да зарадваме нашите фенове, заяви старши треньорът на пловдивските "железничари" Неделчо Матушев.

Той добави, че в такива мачове са важни повече характера, мъжеството и психиката, отколкото моментното състояние на играчите.

Поради контузии Локо (Пд) няма да разчита на Ангел Грънчов, Здравко Илиев и Емерик де Врийзе. Мартин Камбуров обаче е напълно готов за мача.

"Проучваме силните и слабите страни на Ботев и ги анализираме. Очаквам да стане хубав и интерес мач", каза още Неделчо Матушев, цитиран от БТА.

Той бе категоричен, че въпреки трудностите воденият от него тим ще продължи да играе за победа във всяка среща.

"Започнахме добре първенството, но от последвалият срив не бива да се прави трагедия. Призовавам феновете да ни подкрепят срещу Ботев, както са го правили досега. Футболистите имат нужда от тях. Съдбата на Локомотив (Пд) не зависи от един мач", каза още Неделчо Матушев.

Той подчерта, че не са обещавани специални премии на футболистите за победа в дербито, тъй като в такъв мач по-важен е престижа от успеха.