Ливърпул пръсна 100 милиона паунда за трансфери

снимка: БТА/AP

Селекцията на Ливърпул ще достигне границата от 100 милиона паунда най-късно до понеделник, твърди авторитетното издание "Дейли мейл".

Именно до първия работен ден от новата седмица се очаква своите договори с клуба да сключат Деян Ловрен, Дивок Ориги и Лоик Реми.

След като осигури подписите на Адам Лалана, Рики Ламбърт, Лазар Маркович и Емре Джан, мениджърът Брендън Роджърс насочи усилията си главно към привличането на нов централен защитник.

Преговорите със Саутхемптън бяха трудни, но в крайна сметка двете страни постигнаха споразумение за трансфер на хърватина Деян Ловрен на стойност 20 милиона британски лири. Той премина медицински тестове в събота и ще подпише договор до часове.

Ориги също трябва да подпише в неделя, но той ще се завърне в Лил за още един сезон, каквато клауза има в договора между двете страни. Трансферът на белгийския нападател е оценяван на 10 милиона лири.

Лоик Реми се счита също за ново попълнение на Ливърпул. Куинс Парк Рейнджърс вече прие оферта на стойност 8.5 милиона лири и нападателят ще подпише договор най-късно в понеделник.

След тези три трансфера Ливърпул ще бъде похарчил приблизително 97.5 милиона британски лири за нови футболисти. Огромна част от бюджета за трансфери дойде от преминаването на Луис Суарес в Барселона.