Ливърпул продължава да търси заместник на Суарес

снимка: Guliver/Getty Images

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс обяви, че отборът ще продължи да търси заместник на голмайстора на Висшата лига за миналия сезон Луис Суарес, който днес направи първа тренировка с Барселона след рекордно скъпия (за „червените“) трансфер отпреди около месец.

Според Роджърс нападателната мощ на мърсисайдци е достатъчна и без наличието на уругвайския голаджия в състава, но търсенето на още едно острие не е приключило, въпреки че до края на трансферния прозорец остават 16 дни.

Към момента Ливърпул разполага с контузения Даниел Стъридж и новопривлечения от Саутхямптън Рики Ламбърт. „Всеки топ отбор понякога губи най-добрия си играч, това е напълно нормално. Огорчени сме, но няма да покажем с нищо, че Суарес ни липсва и ще играем както винаги сме го правили, независимо кой е на върха на атаката.

До края на трансферния прозорец има повече от две седмици, така че със сигурност не сме спрели да търсим нов нападател. Трябваше да заздравим състава на няколко позиции и го направихме, така че сега ще опитаме и с още един нападател“, обясни Роджърс.