Ливърпул и Зенит в битка за подписа на украински таран

снимка: БТА/AP

Ливърпул и руският Зенит (Санкт Петербург) са отправили запитвания за нападателя на Динамо (Киев) Андрий Ярмоленко, пишат украинските медии.

Старши треньорът на клуба Обег Блохин коментира тези информации и заяви, че цената на гиганта е 40 милиона евро.

"Не искам да развивам излишна тема за трансфери, но просто президентът ме попита какво е моето мнение за продажбата на наши играчи, на първо място на Ярмоленко", разказа Олег Блохин пред журналисти в базата на отбора Конча-Заспа.

"Имаме предложения за Ярмоленко от руския Зенит и от Ливърпул. Според разговора ми с президента Игор Суркис, вероятно цената му е около 40 милиона евро.

За мен това не е наложително, но ако играчът иска да се махне и цената ни устройва, няма проблеми. Същото беше в Шахтьор с Вилиан и Мъхитарян - те не искаха да стоят повече и парите бяха добри", каза още Блохин., цитиран от БТА.

Той добави, че със сигурност в отбора остава защитникът Евген Хачериди, за който също била определена цена - 35 милиона евро.

Ливърпул обаче явно има и резервен вариант, след като скаути на клуба са гледали и 16-годишното крило на Олимпик (Марсилия) Макси Лопес. Интерес към момчето има и Арсен Венгер, който иска да го вземе в Арсенал.