Литекс се раздели с Юрген Джазула и Мирослав Манолов

снимка: pfclitex.com

Отборът на Литекс се раздели с двама футболисти от миналогодишния състав, като договорите им са прекратени по взаимно съгласие, каквато е практиката в ловешкия клуб.

Това са германският полузащитник с албански корени Юрген Джазула и нападателят Мирослав Манолов. Двамата вече са взели бележките си от БФС, че са свободни агенти и могат да си търсят отбори.

Джазула така и не оправда очакванията да се превърне във водещ плеймейкър, въпреки че почти всички мачове ги започваше като титуляр.

Манолов пък имаше ролята на жокер и обикновено влизаше в края на мачовете, но сега в Ловеч имат головата машина от Бургас Милчо Ангелов, който дойде като свободен агент и чака своя шанс.

Омар Косоко също може да бъде използван на върха, макар в последните 2-3 дни в тактическите занимания Красимир Балъков да го пусна на крилото или като втори нападател.

До дни с клуба може да се разделят с още двама играчи, посочва БТА. Това са Джемал Берберович и Пламен Николов, който пък трудно ще намира място при наличието на Николай Бодуров, Илия Миланов, Васил Божиков и новото попълнение от ЦСКА Джаксън Менди.

Берберович и Николов тренират индивидуално и до дни се очаква развитие по тяхното бъдеще.