Литекс и Ботев (Пловдив) с лек жребий на старта в Лига Европа

снимка: БТА/AP

Литекс ще играе с молдовския Верис Кишинев в първия квалификационен кръг на Лига Европа. На Ботев (Пловдив) пък се падна Либертас от Сан Марино.

Жребият и на двата тима е повече от приемлив, като задачата на ловчанлии е доста по-лека, тъй като отборите от Сан Марино традиционно са сред най-големите аутсайдери в европейските клубни турнири.

Първите срещи са на 3 юли, а реваншите са на 10 същия месец. И двата български тима са домакини в първите двубои.

Двата тима бяха сред поставените в жребия, а останалите противници на Ботев (Пловдив) бяха Астана на Мъри Стоилов, Слиема Уондърърс (Малта), ФК Шкендия (Македония), ФК Ловчен (Черна гора) и ФК Лачи (Албания).

Астана, Слиема Уондърърс (Малта), ФК Шкендия (Македония), ФК Ловчен (Черна гора) и ФК Лачи (Албания).

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=494637

Възможните съперници на Литекс пък бяха Фолгоре/Фалчано (Сан Марино), Санта Колома (Андора), Кайрат Алмати (Казахстан), Верис Кишинев (Молдова) и ФК Мика (Армения).

В последните години български тим не е играл с отбор от Сан Марино, а за последно през 2009 година Черно море срещна молдовския Искра Стал във втория предварителен кръг на Лига Европа и го победи с 3:0 като гост и 1:0 в Бургас, за да срещне след това ПСВ (Айндховен).

Литекс обаче е отпадал от тим от Молдова. Това се случи през лятото на 2003 година, когато Зимру изхвърли ловчанлии в квалификациите за Купата на УЕФА след 0:2 в Молдова и 0:0 в Ловеч.