Ликът на Ибрахимович грейна на пощенски марки в Швеция

снимка: БТА/AP

Шведските пощенски служби отдадоха заслужено уважение към капитана на местния национален отбор по футбол Златан Ибрахимович, изработвайки серия от марки с неговия лик.

Нападателят е изобразен на пет пощенски марки, като в три от тях личат неговите изяви в контролната среща с Англия през 2012 година, в която играчът на Пари Сен Жермен отбеляза три гола.

В една от марките Ибрахимович е изобразен при отбелязването на акробатичния гол със задна ножица, който покачи резултата срещу англичаните до 4:2.

Друга от тях припомня европейското първенство през 2012 година, а в последната нападателят на Пари Сен Жермен е уловен от фотограф по време на интервю с медиите през 2013.

Всичко това е резултат от работа с графичния дизайнер Нина Улмая, съобщават представители на пощенските служби. Към момента марките са пуснати в разпространение за териториите Швеция и цяла Скандинавия, но в последните дни има и много поръчки от чужбина, специално от Франция, съобщи отговорникът на звеното за изработка и разпространение на марки към Шведските пощенски служби - Брит-Ингер Хане.