Личен рекорд за Георги Цонов във финала на Европейското

Един от българските представители на финала в дисциплината троен скок – Георги Цонов – записа личен рекорд и ще запомни с удовлетворение участието си на Европейското първенство по лека атлетика в зала в Прага.

В четвъртия си опит Цонов постигна резултат 16.75 метра, който му стигна за пето място в крайното класиране в дисциплината, като той остана на 16 см от бронзовия медал. Георги със сигурност обаче ще остане доволен от представянето си, при положение, че записа най-добрия резултат в кариерата си.

Другият българин във финала – Румен Димитров – не можа да разгърне докрай потенциала си и остана на последното осмо място във финала с постижение 16.36 метра, което е с 2 см по-слабо от резултата му в квалификациите вчера.

Европейски шампион в дисциплината с личен рекорд за сезона стана португалецът Нелсон Евора, а среброто отиде при испанеца Пабло Торихос, който със 17.04 записа не само личен, но и национален рекорд.

Бронзът остана за румънският скачач Мариан Опреа с 16.91 – негово най-добро постижение за сезона до момента.

По-рано днес Радолсава Мавродиева донесе първи медал на България от Европейското първенство по лека атлетика в зала, което се провежда в Прага. Българката успя да спечели бронз в тласкането на гюле, след като постигна 17.83 метра. Победителка стана Анита Мартон (Унгария) с 19.23, а след нея се нареди Юлия Леанцюк (Беларус) с 18.60.

За 27-годишната ни сънародничка това е първи медал от Европейско първенство. При предишните си две участия на закрито - Париж 2011 и Гьотеборг 2013, тя се нареди съответно 12-та и 10-та.