Левски все още няма пари за лиценз

снимка: Булфото

До края на работния ден в понеделник „Левски“ нямаше парите, за да получи лиценз за евротурнирите за следващия сезон. Около половин милион лева не достигаха на „сините“, за да изплатят стари задължения, необходими за документацията, пише вестник "Труд".

Преговори за допълнително разсрочване с треньори и футболисти, на които „Герена“ има да дава, удариха на камък. Напразни останаха драматичните молби да се изчака още три месеца. Имената на хората, отказали разбиране към закъсалия клуб, ще излязат наяве през следващите дни.

Успоредно феновете продължиха да внасят пари по кампанията за дарения срещу акции „Левски“ е твой“, но предимно по 100 лв. Из „Герена“ се говори от ухо на ухо, че няколко бизнесмени от средна ръка първо обявили, че ще дадат немалко средства, но няколко дни по-късно звъннали с отказ. Информацията за саботаж на кампанията си остава подмолна и не е потвърдена официално или с цитат от някого в „Левски“. Засега.

Вторник, 31 март, се очертава ключов. Не е изключено да бъде взето решение за отказ от евролиценз. Тодор Батков е оставен сам да се оправя и действа почти денонощно и без подкрепа от хора с постове и претенции на „Герена“. Напълно възможно е адвокатът днес да обяви, че е спасил „Левски“, но до вчера яснота нямаше. А предимно призиви към запалянковците да даряват...