Левски валидира марка за 100 годишнината си

галерия:

снимка: levski.bg

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов пусна в употреба пощенска марка, посветена на 100 години от създаването на футболен клуб Левски.

В продължение на 25 години, тимът е бил свързан с Българските пощи и това е бил и отборът на пощенци, заяви по време на церемонията министър Папазов.

Той припомни, още през 1964 г., за 50-годишнината на клуба, се появява първото филателно издание за „синия“ отбор и той се превръща в първия български футболен клуб, за който е издадена пощенска марка.

По-късно на пощенски марки няколко пъти е изобразяван и Георги Аспарухов – легендарният център-нападател на „Левски“ и българския национален отбор.

Новата пощенска марка за футболния отбор „Левски“ изобразява състава на тима от 1933 г., когато е извоювана първата шампионска титла на отбора, каза още министър Данаил Папазов.

Изданието се отпечатва в тираж 20 000 бр. Художник на проекта е Людмил Веселинов.

На церемонията по валидиране присъстваха народни представители, изпълнителният директор на клуба Константин Баждеков, филателисти и приятели на футбола.

 

4067749