Левски търси треньор в Испания

Спортният директор на Левски Георги Иванов - Гонзо е впрегнал добрия си приятел - мениджърът Лъчезар Танев, да търси треньор на "сините" в Испания, твърди в "Меридиан Мач" .

На "Герена" продължава неяснотата кой ще е наставник, след като Станимир Стоилов, Димитър Димитров - Херо и Ивайло Петев отказаха. Сега Гонзо се надява да доведе треньор от футболна сила №1 в света - Испания.

"Сините" вече са се разминали с един чужденец - Франсиско Молина. Бившият вратар на Атлетико (Мадрид) и националния тим на "фуриите" подписа с хонконгския Кичее преди дни, след като беше заявил готовност да дойде на "Герена".

От Левски обаче се забавиха с решението си, защото Георги Иванов искаше преди това да чуе отговора на Ивайло Петев. Така Франсиско Молина отпадна, но мениджърът Лъчезар Танев е намерил нов кандидат от Испания за треньорския пост на "Герена".

Според запознати отново става дума за специалист със солидна визитка като футболист и наскоро стартирала треньорска кариера. От Левски са готови да предложат до 15 000 евро месечно на специалист от чужбина. Сумата явно не е толкова ниска, след като Молина е бил съгласен да работи при тези условия.