Левски си осигури нов нападател

снимка: Булфото

Левски почти сигурно ще привлече нападателя на Пирин (Гоце Делчев) Веселин Марчев, пише "Тема Спорт".

Изявите на 23-годишния футболист са били наблюдавани на няколко пъти през годината от скаути на „сините“. А Марчев направи добър сезон за Пирин. Той взе участие в 22 от 23-те срещи на Пирин в „А“ група.

В тях отбеляза 4 гола и направи една асистенция. Той е и най-резултатният футболист на Пирин. След него остават Костадин Башов, Борислав Хазуров, Петър Лазаров и Димитър Пиргов, които имат по два точни изстрела на сметка си.

В момента бъдещето на клуба от Гоце Делчев е под въпрос. „Зелено-белите“ изпитват сериозни финансови затруднения. Треньорът Костадин Ангелов вече обяви, че няма да води състава след Нова година. А почти сигурно всички играчи ще се разбягат.

Причината е, че имат да получават по няколко месечни възнаграждения. Така Марчев ще излезе без пари на „сините“, тъй като без проблем ще може да скъса договора си с Пирин.

Веселин Марчев е роден на 7 февруари 1990 година, висок е 176 сантиметра. В кариерата си е носил екипите на Локомотив (Пловдив), Септември (Симитли), Сливен, Брестник и Черно море. Той обича да играе на левия фланг на атаката.

На "Герена" го гласят за заместник на Гари Родригес, който може да бъде продаден. Холандецът в момента е почти без алтернатива по лявото крило на „сините“. Илиян Йорданов е твърда пейка. Той взе участие в едва 9 мача в „А“ група през есента, но само в един от тях бе титуляр.

Мирослав Иванов, който също може да действа на крилото, пък не е сред любимците на треньора Антони Здравков.