Левски ще предложи нов договор на Божинов

снимка: levski.bg

Левски пожела нов договор с Валери Божинов. Звездният нападател е обвързан със "сините" до края на сезона.

На "Герена" оценяват високо професионализма на Валери - от терена през емоциите до поведението в съблекалнята. Нападателят играе сега при заплата от 15 000 лв. месечно и се очаква новата оферта да е за по-висока сума, пише вестник "Труд".

Sporta.bg припомня, че по думите на собственика на Левски Тодор Батков на "Герена" се раздават далеч по-високи заплати, като Кевин Брю и Рафаел Бастос прибират по 30 хиляди лева - два пъти повече от Божинов, който е с една от най-сериозните визитки в А група.

Все пак за Божинов ситуацията вероятно ще премине през очакване на по-изгодно предложение от чужбина. Звездата и в почивния ден за Левски показа професионализъм. Нападателят бе във Велико Търново и облече екипа на Етър за възстановителна тренировка.

При "виолетовите" Валери бе още като 13-годишен. Етър е последният български тим, в който игра, преди да дойде в Левски.

След 2:0 за Левски с Локо нямаше по-щастлив човек на стадиона в Пловдив от Валери. Нападателят посвети първия си гол в "А" група на съпругата си Николета и дъщеричката си Никол, която на 1 април ще стане на две годинки.