Левски ще даде солидни премии на играчите заради елиминацията на ПАОК

След спечелването на купата на България през май, футболистите на Левски вече имат нов повод да понапълнят джобовете си извънредно, пише "Тема спорт". 

Тогава сините бяха зарадвани както от регулярните стимули на организатора ПФЛ, така и от спонсора на турнира Sesame, а освен това извънредни премии бяха дадени от генералния спонсор „Палмсбет“, бившият собственик на клуба Спас Русев и един от партньорите „Еврохолд“.

Сега в клуба обмислят здраво да стимулират финансово играчите заради гръмкия успех с отстраняването на ПАОК в турнира Лига на Конференциите. Все още обаче не е взето решение дали това да не стане при евентуално елиминиране на следващия противник от Малта. 

Така шефовете искат да предпазят футболистите от главозамайване. С изключването на такова стечение на обстоятелствата се е заел както спортно-техническия щаб, начело със Станимир Стоилов, така и собственика на клуба Наско Сираков. В крайна сметка последната дума по този въпрос ще е е на старши треньора, без когото не се решават важните финансови дела в клуба.

Тимът вече си заработи достатъчно пари, за да се стигне до идеята за частично премиране. Ясно е, че при достигане на групова фаза, ще има голяма радост за джобовете на футболистите, които досега изкараха поне един милион и лева приходи, в това число от УЕФА и от билети за домакинския мач с ПАОК. 

Продажба на всички места от капацитета на „Герена“ за реванша с Хамрун Спартанс плюс продажба на артикули около мача ще вкара в клуба още около 500 хиляди лева, като поне същата сума в евро ще дойдат от европейската централа, ако Левски елиминира малтийците и отиде на плейоф преди груповата фаза на турнира.