Левски се разбра със Севастопол за Гаджев

снимка: Булфото

Националът Владимир Гаджев ще подпише договор за 2,5 години с Севастопол, а сделката ще налее в касата на Левски около 500 хиляди долара.

Sporta.bg припомня, че още вчера халфът се разбра за личните си условия с украинците, а двете страни вече са си стиснали ръцете относно трансферната сума. Така само задължителните медицински прегледи делят Гаджев от подпис.

Стартовата заплата на Гаджев в Севастопол ще бъде около 40 хиляди долара и ще нараства с всеки сезон, а за срока на контракта той ще вземе над 1,2 милиона долара. Със сигурност помощ за по-бързото аклиматизиране на Гаджев в украинския шампионат ще помогне и Ангел Червенков, който е старши треньор на Севастопол.

Гаджев очакваше до последния момент предложение от клуб от Западна Европа, но конкретната оферта се забави и той реши да приеме премине в Украйна. Преди това национала отклони оферти от Китай и Русия.

Положителното за Левски е, че "сините" ще могат да приберат всички пари от трасфера на Гаджев. Това е така, тъй като вече изтече клаузата в неговия договор, с която Панатинайкос щеше да прибере 50 процента от сумата при продажба. Гаджев дойде в Левски именно от гръцкия гранд през 2008 година.