Левски се подсили с четири звезди

снимка: gavros.gr

Волейболният отбор на Левски Боол си осигури услугите на четирима нова играчи. Първият мач на Левски за втория полусезон в родната Суперлига е в неделя от 18:00 часа срещу Добруджа 07.

Новите имена са: Андрей Жеков, който ще е играещ треньор, Боян Йорданов, който за последно игра в румънския Томис, Методи Ананиев и Венцислав Рагин, които също бяха част от шампиона на северната ни съседка.

Боян Йорданов е юноша на Левски. Той заяви пред БНТ, че е имал доста оферти от чужбина, но е предпочел да се върне в отбора на сърцето си. Диагоналът изрази увереност, че клубът ще запази елитния си статут и определи Купата на България като главна цел пред Левски.

Методи Ананиев определи шансовете на Левски да достигне до плейофите за големи. Посрещачът разкри, че има устна договорка с Владимир Николов за евентуален свой трасфер, ако получи желаната оферта.

Венцислав Рагин благодари на президента на клуба Николов за подадената ръка в труден момент. Централният блокировач изрази желание да играе за националния отбор на България и се надява чрез силни мачове за Левски да успее да постигне тази своя цел.

"Левски е на сърцето ми, това е клубът, от който съм излязъл, винаги съм бил Левскар от малък, така че не беше толкова трудно да се върна", сподели диагоналът Боян Йорданов, който се завърна при "сините" след 10-годишна пауза.

Йорданов, Андрей Жеков, Методи Ананиев и Венци Рагин ще се опитат да извадят тима от тежкото положение, в което се намира - на последно място без нито една победа и нито една точка. "Имах доста оферти през този трансферен прозорец, даже доста повече, отколкото през лятото, но по една или друга причина не ме удовлетвориха и просто реших да си остана малко вкъщи и след поредните разговори с Владо Николов да помогна на Левски.

Левски е на сърцето ми, това е клубът, от който съм излязъл, винаги съм бил Левскар от малък, така че не беше толкова трудно", коментира бившият национал.

"Точно 10 години минаха от последния ми престой тук, не знам дали ще ми трябва адаптация, защото волейболът си е волейбол навсякъде. Със сигурност ми трябва време да се подготвя малко, защото от месец и половина не съм правил нищо. Надявам се да помогнем на отбора да остане в групата, защото знаете, че положението е незавидно. Докато има и минимални шансове, ние ще се борим за тях. Естествено, ще обърнем внимание и на Купата", допълни Йорданов.

Посрещачът Методи Ананиев заяви, че се надява тимът да стигне до плейофите в Суперлигата. "Обстановката в отбора е добра, стараем се да помогнем на Левски в лошото състояние, в което е в момента. Първата цел е отборът да не изпадне, втората - по възможност да влезем в плейофите, след това ще му мислим. Разбрал съм се с Левски, че ако излезе нещо, което отговаря на моите представи за добър отбор в чужбина, бих излязъл", каза той. /БГНЕС