Левски се отказа от Европа?

снимка: Булфото

Левски се отказа от евентуална промоция за европейските клубни турнири. Поне такова е мнението на изпълнителния директор на Черноморец Пламен Киряков, който обяви пред вестник „Тема:Спорт“, че „сините“ са на път да бъдат лишени от лиценз за Европа заради забавено плащане към бургазлии по трансфера на Пламен Димов.

Черноморец е сезирал лицензионната комисия към БФС за неизплатен вече от една година дълг по покупката на Димов, който бе привлечен в Левски по желание на един от бившите треньори Илиан Илиев.

Sporta.bgуточнява, че Димов не можа да се наложи като титуляр в състава на Левски от самото начало на кариерата си на „Герена“, като за миналото първенство изигра само един мач.

През този сезон той има 14 мача в А група и 3 в турнира за Купата на България, като се е разписал веднъж – при победата с 6:0 над Нефтохимик преди шампионата да бъде разделен на две половини.

Сумата, която „сините“ дължат на Черноморец за Димов, е 300 хиляди лева. Според изпълнителния директор на „акулите“ Пламен Киряков множеството разговори с ръководители на Левски са довели до задънена улица.

Говорили сме неколкократно и с Иво Тонев, и с Конс­тантин Баждеков, но те само си вдигаха раменете и ни препращаха към Тодор Батков. Той пък се ослушва и явно иска да си спести тези пари.

Явно Левски се е отказал от евролиценз, тоест, не планира участие в евротурнирите, но ние ще отнесем въпроса и до лицензионната комисия на УЕФА, защото от една година си чакаме парите.

Разочаровани сме от трансферите на наши футболисти в български отбори, винаги има проблеми. С Левски така беше и при продажбата на Орлин Старокин и Георги Сърмов“, заяви Киряков, цитиран от „Тема:Спорт“.