Левски се отчете за юбилея

снимка: Булфото

Фондация „100 години Левски“ даде последната си пресконференция преди да прекрати своята дейност.

На нея Константин Папазов направи отчет на средставата, събрани по време на мащабната кампания по организирането на вековния юбилей на "сините“.

На брифинга стана ясно, че организаторите са излезли на плюс с 80 хиляди лева, които ще бъдат дарени на детско-юношеската школа на сините – така, както бе заявено и по предварителните планове.

Освен това Папазов още веднъж подчерта, че празника на Левски е показал колко голяма институция е клуба и спомена за анонимен дарител, който е дал над 50 хиляди лева.

"С цялата организация успяхме да се справим сами, както и с помощта на клуба. С този юбилей Левски доказа, че ще бъде вечен. Допуснахме и доста грешки. Най-важното е, че успяхме да организираме такова тържество. За мен тържеството имаше две основни послания. Първо да покаже на цяла България какво е Левски - като институция и фенска маса, и второ – феновете да имат възможност да отпразнуват 100-годишнината след тежкия сезон,“ заяви Тити Папазов на пресконференцията. 

„Живеем в среда на негативизъм, но благодаря на всички медии, които ни помогнаха. Искам да се извиня на феновете, в които се съмнявах, че ще напълнят стадиона. Тяхната любов е най-големият дарител и на това събитие.

„Хората не обичат Сектор Г. И това е факт, видя се и на мача с Лацио. Имаше доста хора, които бяха с билети за Сектор Г, които отидоха в Сектор Б. Ние знаем, че на стадиона е имало около 35 хиляди души, като не броим децата. Това бе е един наистина добър резултат.“

Има човек, пожелал да остане анонимен, който даде 51 200 лева. Направихме добро тържество за юбилея. Ще се помни от всички левскари. Хора, които обичат Левски, участваха без пари в празненствата. С този юбилей категорично доказахме, че нашите фенове са най-великите. Не трябва да изпускаме тази еуфория. Тя е гарант за бъдещето на Левски, добави баскетболният специалист, който добави, че собственикът на „сините“ Тодор Батков е осъзнал значението на феновете за клуба.

Папазов уточни, че вече са преведени близо 30 хиляди лева по сметката на ДЮШ, а едно от основните предназначения на средствата е да се ремонтират съблекалните на младите футболисти на „Герена“.

„Средства ще бъдат изхарчени единствено и само за бъдещето на клуба - Детско-юношеската школа. Събраната сума е точно 80 522,90 лв. Бяхме притиснати от времето и се извинявам, че не се допитахме до цялата фенска общност. В петък преведохме над 29 544 лв. на отделна сметка за ДЮШ", допълни Папазов.