Левски с култова декларация срещу подкрепата за Литекс

снимка: Булфото

Левски изпълни заканата си и подаде жалба в Българския футболен съюз относно съдийските отсъждания по време на загубата с 1:2 от Литекс в събота.

По-любопитна обаче е декларацията, която "сините" публикуваха в своята официална интернет страница. В нея от клуба не коментират съдийските решения на бригадата, ръководена от Никола Попов, нито декларацията, която вчера пуснаха от Литекс.

Левскарите обаче са се постарали да извадят цитати от изказвания на различни футболни деятели от последно време, в това число и на Симеон Славчев и Стойчо Стоилов от Литекс, които се говори за съдийската подкрепа, която "оранжевите" получават.

Ето и самата декларация на Левски, публикувана без редакторска намеса:

Относно отсъжданията на страничния съдия Веселин Мишев по време на футболната среща от ХХХIII кръг между отборите на ПФК Левски и ПФК Литекс на 12 април 2014 на стадион „Георги Аспарухов”, клубното ръководство подаде жалба и заплати съответната такса към БФС.

Относно декларацията на ПФК Литекс от 13 април 2014 за редовността на отбелязаните голове срещу ПФК Левски очакваме решението на съдийската комисия към БФС. ПФК Левски не взема отношение към тази декларация на ПФК Литекс единствено и само припомняме казаното от състезатели и ръководители на други футболни клубове:

1. Симеон Славчев (футболист на ПФК Литекс): „Има леко рамо при гола на Джордан, може да се каже че съдиите са ни помогнали.” – вестник „Меридиан Мач” – 14.04.2014

2. Стойчо Стоилов (главен мениджър ПФК Литекс): „Съдиите грешат, за първи път е в наша полза”. – 12.04.2014

3. Петър Янински (бивш съдия): „Двата гола на ПФК Литекс са от засада. Истината е, че от доста време Гриша Ганчев командва българския футбол.” – вестник „Меридиан Мач” – 13.04.2014

4. Кирил Домусчиев (собственик на ПФК Лудогорец): „С Литекс винаги ще има проблем със съдиите. Те 20 години това правят. Литекс винаги върви с по 12 човека” – 16.03.2014

5. Венцеслав Стефанов (президент на ПФК Славия): „Литекс работят със страничните съдии” – 13.09.2013

6. Георги Иванов (старши треньор на ПФК Черно море): „Реферът даде несъществуваща дузпа на ПФК Литекс. Престъпление е да я свириш.”

7.  Декларация на ПФК Черноморец от 03.09.2013: „За това молим господин Дихонов, да спре да оказва натиск върху съдиите и да заблуждава футболната общественост с неговите „професионални” виждания. През последните години не един и двама съдии са страдали от подобен натиск от страна на ПФК Литекс. За някои от тях дори срещите, които са ръководили с участието на ПФК Литекс се оказват последни в техните професионални кариери, тъй като са наказани до живот да ръководят футболни мачове.”

Коментарът относно последната декларация на ПФК Литекс за съдийството оставаме на всеки един непредубеден футболен фен.