Левски развърта голямата метла през зимата

снимка: levski.bg

Левски ще се освободи от почти половин отбор през зимата. "Сините" ще се опи­тат да разкарат поне пети­ма футболисти, с което да осигурят място за нови по­пълнения, пише в. "Тема:Спорт". Спортният дирек­тор Христо Йовов и настав­никът Антони Здравков вече са обсъдили списъка с ненужни­те.

На първо място в листа е левият бек Нуно Пинто. Пор­тугалецът дойде на "Герена" преди два сезона и има дого­вор с клуба до края на година­та. На 99 процента е сигурно, че бранителят няма да полу­чи предложение за нов кон­тракт.

До момента през се­зона 27-годишният бек е изи­грал 22 мача във всички тур­нири, в които не бе особено убедителен. Поради липсата на сериозна алтернатива обаче той е неизменен титуляр. Заплатата му е петцифрена сума в евро.

Другият, който със сигур­ност няма да играе в Левски и през пролетта е Илиян Йорданов. Крилото рядко получа­ва шанс за изява, като дори и след сериозните треньорски сътресения на "Герена" не ус­пя да хване ръка. Неговото месечно възнаграждение е скромно.

От ръководството искат да се отърват и от завеща­нието на Наско Сираков и Славиша Йоканович. Хърват­ският страж Горан Блажевич, който бе взет на пожар през лятото, едва ли ще продължи да пази за Левски, въпреки че има тригодишен договор, а заплатата му е 10 хиляди ев­ро.

След идването на Антони Здравков вратарят загуби титулярното си място за сметка на Пламен Илиев, а шефовете не желаят на ска­мейката да има толкова скъпоплатени футболисти.

Ос­вен него другият доведен от Сираков - Алекс Перес, също ще си тръгне. Испанецът не се представи на ниво в мачо­вете, които получи шанс, и дори на тренировка често е критикуван от Владимир Гаджев. Бранителят не влиза в плановете на Сухия и Йовов за развитие на отбора.

Перес е собственост на Хетафе, а едногодишният му наем мо­же да бъде прекратен през зи­мата. Той получава само премии в Левски, а заплатата му е от испанския клуб.

Последният от гласените за освобождаване е Димитър Макриев, който така и не оправда големите очаквания.

Бройката на напускащите може да набъбне, ако клубът продаде Владимир Гаджев. Халфът разкри наскоро, че ве­че е отказал една оферта от чужбина, но интересът е голям. Възможно е в посока чуж­бина да замине и Гари Родригес.