Левски развали прокобата - изтръгна бойко реми срещу Марибор в Словения

Марибор и Левски оставиха развръзката за реванша, след като направиха 0:0 в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Мачът на стадион "Людски врът" беше доста скучен, с изключение на последните 10 минути, когато домакините удариха греда, а удар на "сините" на сантиметри от целта.

Левски изненадващо демонстрира добра тактическа дисциплина в защита, но за сметка на това импровизацията в предни позиции липсваше. По този начин столичани за първи път в историята си не паднаха в Словения, след като преди това имаха три загуби – две от Олимпия Любляна и една от Публикум.

Отборът обаче продължава да няма гол на международната сцена от 2012 година, когато Базил де Карвальо вкара от дузпа при поражението от ФК Сараево с 1:3. След това столичани направиха 0:0 с Иртиш у дома и паднаха с 0:2 в Казахстан, а този двубой беше завръщане за 26-кратния шампион на България в Европа след двугодишно отсъствие.

Реваншът между Левски и Марибор ще се играе следващия четвъртък на стадион "Георги Аспарухов".

Марибор и Левски оставиха развръзката за реванша, след като завършиха 0:0 в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Мачът на стадион "Людски врът" беше доста скучен и двата отбора създадоха по едно интересно положение в предни позиции за всички 90 минути. От своя страна "сините" демонстрираха страхотна тактическа дисциплина в защита, но за сметка на това импровизацията в предни позиции липсваше. По този начин Левски за първи път в историята си не падна в Словения, след като преди това имаше три загуби – две от Олимпия Любляна и една от Публикум. Отборът обаче продължава да няма гол на международната сцена от 2012 година, когато Базил де Карвальо вкара от дузпа при поражението от ФК Сараево с 1:3. След това столичани направиха 0:0 с Иртиш у дома и паднаха с 0:2 в Казахстан, а този двубой беше завръщане за 26-кратния шампион на България в Европа след двугодишно отсъствие. Реваншът между Левски и Марибор ще се играе следващия четвъртък на стадион "Георги Аспарухов". Прочети още на: http://www.gol.bg/europaleague/2016-07-14/levski-s-podobavashto-zavrashtane-v-evropa-razvrazkata-s-maribor-ostava-za-gerena