Левски проплака: Пелето прибира 200 000 годишно, отдели Левски-Раковски от клуба

Левски-Раковски в момента не е част от Левски, това е обявил изпълнителният директор на сините Красимир Иванов на среща с родители в неделя вечерта.

Сбирката е била по инициатива на ПФК Левски АД и се е провела на стадион "Раковски" - до сгурията, на която тренират децата. На нея, освен Иванов, са присъствали спортният директор Даниел Боримиров и Пламен Николов, който бе назначен на мястото на уволнения Станислав Ангелов-Пелето.

По думите на финансиста целта на срещата е била родителите да бъдат информирани, че Левски опитва да си върне контрола върху база "Раковски", "завладяна" от Ангелов. Присъствалите родители останали разочаровани, защото клубът нямал визия за развитие на школата, тъй като Левски-Раковски на практика е отделен от Левски от Станислав Ангелов.

Иванов е разкрил, че само за една година възнаграждението на Ангелов е било 200 000 лева. Издръжката на база "Раковски" пък възлизала на 400 000 лева за 12 месеца, пише "Тема Спорт".

В момента дружеството "Левски-Раковски", управлявано от Станислав Ангелов, има дългогодишен договор за наем (или концесия) с МВР за стадион "Раковски".