Левски преговаря за чешки национал

снимка: vi.nl

Отборът на Левски е много близо до привличането на нов централен защитник. “Сините” проявяват сериозен интерес към чеха Павел Чмовш, който играе в холандския елитен НЕК (Ниймеген).

Според агента на футболиста - Иржи Мюлер, двата клуба са в напреднали преговори и вече са се разбрали за почти всички детайли около трансфера.

Според Мюлер остава клиентът му само да премине медицинските прегледи на “Герена” и да подпише договора си, който ще бъде за две години и половина.

Агентът добави, че интерес към Чмовш е имало от страна на още няколко отбора, но той е избрал Левски и ще продължи кариерата си в България. Ако се стигне до подписване на договор, то се очаква чехът да се присъедини към новия си отбор в следващите няколко дни.

Павел Чмовш е на 23 години и е висок 188 см. Започва в юношеските формации на Виктория (Пилзен), след което преминава в школата на Славия (Прага). Бивш юношески и младежки национал на Чехия. През 2010 г. е забелязан от скаутите на НЕК (Ниймеген) и заиграва в Холандия.

Първоначално той е даден под наем на втородивизионния Веендам, а след един сезон се завръща в НЕК. За тима от Ниймеген Чмовш има 41 мача до момента, като през настоящия сезон е играл в 8 срещи.  

Sporta.bg припомня, че тази зима Левски се раздели с трима централни бранители - Йордан Милиев, Димитър Везалов и испанеца Алекс Перес. На “Герена” пък пристигна Аймен Белаид от Локомотив (Пловдив). Антони Здравков обаче иска поне още един защитник, за да има повече опции в състава си.