Левски похарчил 25 хиляди за дербито

Около 25 000 лева струва на „Левски“ дербито с „Лудогорец“ в неделя от 20 ч на „Аспарухов“. Билетите свършват, приходът ще бъде солиден, но и разходът е твърде сериозен, обобщава "Труд".

Само полицията струва 7000 лв. на „синята“ каса, а 3500 отиват за съдиите плюс немалки суми за пожарна, осветление, линейка, почистване, вътрешна охрана и какво ли не. Естествено „Левски“ плаща данъци върху прихода, процент за разпространение на билетите и т.н. Така че накрая не остава „златна планина“, колкото и подобни мачове да са мечтата за всяка каса.

Поради недостиг на билети „Левски“ отвори и част от сектор „Г за „сини“. Вчера само на „Герена“ започна продажбата на места по 7 лв. за блок 23, където ще бъдат настанени също деца и юноши от школата. Очакват се 220 привърженици на гостуващия тим.

Ивайло Стоянов-Сватбата ще ръководи трето поредно дерби „Левски“ - „Лудогорец“. Явно съдийската комисия, а и двата клуба, са доволни от рефера при 1:0 за „сините“ за купата през април и 2:0 за шампиона в ІV кръг.