Левски отвърна на Стойчо Младенов и ЦСКА

снимка: Булфото

Ръководството на ПФК Левски излезе с официална позиция след скандала с треньора на ЦСКА Стойчо Младенов.

Както е известно треньорът на "червените" бе уцелен със снежна топка, след което падна на земята и заяви, че е бил в безсъзнание. След това всички служебни лица на "армейците" се изредиха да искат наказание за Левски, като треньора ще представи медицинско свидетелство пред Дисциплинарната комисия на БФС.

Днес за първи път от "синия" клуб коментират случката, като ръководството на Левски напомня няколко много фрапиращи случая от миналото Вечно дерби, когато домакин бе ЦСКА. Левски прилага три видео материала, които ужасно много напомнят на някои сцени презуикенда

Ето и целия текст без редакторска намеса:

Въпреки отправените многократни апели от страна на ПФК Левски за феърплей и еднакви стандарти, от които да се ръководят всички отбори, ръководството на най-големия и обичан клуб в България е принудено да реагира на поредната атака към клуба.

От ЦСКА за кой ли път повеждат война с извънфутболни средства в опит да докарат дисциплинарно наказание на Левски, бленувайки изваждането му от елита на България. 

Ръководството на ПФК Левски изразява своето недоумение от поведението на управленските фактори на „Българска армия” и най-вече от тяхната къса памет.

За да не сме голословни ще работим с факти, опиращи се на исканията на ПФК ЦСКА с тяхната декларация от 27.10.2014 г.

 „ЦСКА иска справедливост”, настоявайки, че „сектор "А" на Националния стадион не е пустиня, а съоръжение, което разполага с всичко необходимо, за да бъдат установени агресорите”.

Същoто това съоръжение бе превърнато в бойна арена по време на предходното дерби с ЦСКА на 27 юли, домакин на което бяха червените. На трибуната бяха допуснати крайните фракции на червената агитка (с билети за сектор „Г“ влизаха свободно в сектор „А“), което бе недопустимо с оглед безопасността на официалните лица, журналистите, футболистите и служителите на ПФК Левски.

Резултатът го видя цяла България: Канонада от бомби, факли и ракети към резервната скамейка на ПФК Левски и сектора на гостуващия отбор, могат да се определят, цитираме като „брутален акт на агресия“. Грозните сцени  за късмет се разминаха без тежко пострадали.

Мачът бе прекъсван, а около ВИП входовете стояха десетки полицаи в опит да предпазят официалните лица, а сега за една снежна топка – „смешен плач“ три дни. Да не забравяме, че децата играят на бой със снежни топки, за удоволствие без да си причиняват „вреди от всякакъв характер“. Нищо ново – след „директивата и организацията“, следва медицинското.

Канонада от бомби, факли и ракети към резервната скамейка на ПФК Левски :

Линк 1Линк2

Бутилка лети към старши треньора на ПФК Левски:
Линк3

Последствията: ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ за лишаване от домакинство и имуществена санкция!

В червения клуб отварят още по-голяма въпросителна за адекватността на своите коментари, след като картината се повтори и на отминалото тази събота -  25 октомври, „вечно дерби“. Само преди три дни отново десетки ракети летяха към резервните скамейки и сектор „А“, т.е към официалните лица и  публиката на Левски. В Сектор А те попаднаха в близост до чуждестранни гости, журналисти и деца от школата на Левски.

ПФК Левски отмина без реакции провокациите на господин Младенов, както и атаката на Тодор Янчев срещу резервната скамейка на ПФК Левски в опит за саморазправа. Няма как обаче да подминем клеветите и манипулирането на фактите.

След изминалия ден за „анализи, мнения, позиции и коментари” и след кратко проучване на общественото мнение, инициирано дори извън границите на България, пък стана ясно следното>>

Справедливост? Обективност? Еднакви критерии и феърплей? Кога? Питаме и ние!

Ръководството на ПФК Левски отправя своя призив за мъжество, феърплей и еднакви критерии към всички отбори и едновременно с това осъжда остро всяко едно действие на феновете, насочено срещу служебни лица, служители на футболни клубове и публиката.