Левски освободи трима българи

снимка: levski.bg

Трима български футболисти със сигурност напускат Левски. Това стана ясно след днешните срещи на ръководството на отбора в лицето на спортния директор Георги Иванов и шефа на УС на клуба Иво Тонев с играчите. От "Герена" си тръгват вратарят Пламен Илиев, полузащитникът Стефан Велев и нападателят Валери Домовчийски.

Тигъра стана ненужен, след като сръбският титулярен страж Боян Йоргачевич вчера обяви, че остава при "сините". Той не влиза в плановете на треньорското ръководство и ще разтрогне по взаимно съгласие. Велев така и не успя да си върне формата след тежка контузия и също не попада в сметките на треньорския щаб.

Домовчийски се представи разочароващо през повечето срещи през пролетта, а пропуските му във финала за купата на България в събота се оказаха решаващи за изпуснатия трофей след поражението си 1:2 от Черно море след продължения. Десният защитник Александър Александров също почти сигурно ще бъде освободен. Все още неясна е ситуацията с капитана Владимир Гаджев, чието желание е да продължи кариерата си в чужбина.

"На този етап няма яснота за моето бъдеще. По принцип желанието ми е продължа кариерата си в чужбина. Но на този етап има само интерес, но не и конкретни оферти. Имаше една оферта, но въпросният клуб не пожела да изчака финала за купата. Не съжалявам Явно така е трябвало да стане.

Не знам какво решение да взема, тъй като в момента искам да си подредя мислите, защото съм много разочарован. Надявам се да преодолея и този тежък момент", коментира Гаджев, цитиран от ТВ7.

Бившият национал Георги Сърмов, който лекува контузия, пък ще получи оферта за нов договор. Ръководството на Левски планира да свие допълнително бюджета за следващия сезон и затова води разговори с голяма част от футболистите за редуциране на възнагражденията им.

"Сините" се събират за първа тренировка на 15 юни и ще водят лятната си подготовка на Боровец.